Schafer Mahu Anak Buahnya Menang Melawan Malaysia Esok

Assalamualaikum, KUALA LUMPUR, 12 Dis - Thailand akan turun padang untuk menang, bukan mahu sekadar seri tanpa jaringan bila menentang Malaysia pada perlawanan bola separuh akhir kedua Piala AFF Suzuki 2012 di Stadium Supachalasai, Bangkok esok, kata jurulatihnya, Winfried Schafer. .


Diberi gelaran 'Changsuk' atau Gajah Perang, pasukan Thai hanya perlu seri 0-0 melawan juara bertahan, Malaysia, di padang sendiri untuk ke peringkat akhir selepas seri 1-1 pada separuh akhir pertama di Stadium Nasional Bukit Jalil di sini Ahad lepas.

"Kami tidak mahu bermain untuk seri. Kami tidak mahu ke peringkat akhir nanti hanya setakat seri sebanyak dua kali," kata Schafer yang dipetik akhbar Bangkok Post.

"Keyakinan pemain kami kini memuncak selepas seri 1-1 ketika bermain di Kuala Lumpur. Kami rasakan akan menjadi pemenang dalam perlawanan di Bangkok nanti," kata jurulatih kelahiran Jerman itu.

Pemenang dalam perlawanan di Bangkok akan berdepan sama ada Singapura atau Filipina dalam dua perlawanan peringkat akhir pada 19 dan 22 Dis. - Bernama

0 comments:

Free Auto Malaysia Backlinks Free Auto Malaysia Backlinks Free Auto Backlinks Free Autom Backlink Generator Free Backlinks Kedai Backlink,Backlink Percuma Free Auto Backlinks